2. aug, 2016

Salig blanding trist og moro...

Kooiker nytt: Dette blogginnlegget blir både på godt og vondt, og jeg begynner med det vonde først, Sannah, NO UCH SE UCH Arcanorums Hippi Helina, min aller første kooiker i mitt eie fra eget oppdrett og satt ut på for hos Tine Therese Berg. Jeg skulle jo bruke Sannah i avlen, første parring, ultralyd viste 4-5 valper, men kun 1 det var liv i, og 1 valp kom, Arcanorums Kaptein Krutt, en liten skjønn pirat. Neste parring gikk hun tom, vi konkluderte med at hun mest sannsynlig hadde reproduksjonsproblemer, men siden hannen bodde i nærheten og vi hadde en parring til gode, forsøkte vi en siste gang, men Sannah gikk tom, jeg skrev da Sannah over på Tine. Men så hadde det seg slik at jeg skulle parre Minty, NO UCH SE UCH Arcanorums Iarah Ilyah, og tenkte da at jeg ville bruke samme hannen som Sannah, men for sikkerhetsskyld, ba jeg eier å ta en spermtest av gutten, og det viste seg at det var helt dødt, ikke en levende celle. Da ante vi pånytt håp hos Sannah, og siden jeg hadde overført henne til Tine, ble vi enige om at jeg heller skulle få en valp fra kullet til Sannah om det ble noe... Løpetid kom, og Sannah ut på reise, fikk gjennomført parring...så skjer det...1 uke etter parring drar Tine og familien ut et par timer, de reiser fra en glad og logrende Sannah. Når de kommer hjem, finner de Sannah død! Jeg klarer ikke å sette meg inn i den grusomme oppdagelsen de gjorde da de kom hjem, helt forferdelig, gode snille Sannah, bare borte, helt uten noe forvarsel, 5 år og aldri en syk dag. Sannah er nå sendt til obduksjon, slik at vi kan få noen svar. 

Men...dette er linjer som jeg absolutt ikke vil miste, Sannah er fra et kull med 11 søsken, alle har vært friske, kun 1 med medium patellalukasjon. Sannah den første som faller fra, og de har et utrolig godt gemytt. Så for å redde denne linja, hev jeg meg rundt og fridde til to av Sannahs brødre, søstrene er for gamle til å ha sitt første kull, så da håpet jeg at noen av gutta kunne stille opp, noe begge eierne sa ja til, TUSEN TAKK! Jeg er villig til å strekke meg veldig langt for å bevare disse linjene, og jeg har sagt for enhver pris, ja, det skal veldig mye til for at jeg ikke bruker dem. Planen er å tappe de, for å ha liggende i sædbanken til senere bruk, men om det er ei tispe som ønsker å bruke en av de, er de begge åpen for dette og da vil jeg veldig gjerne ha et avkom. Så planen utover nå, er å godkjenne disse for avl, men helt ærlig, så skal det veldig mye til for at jeg ikke blir å bruke de, da skal det være graverende alvorlig arvelighet, ellers blåser jeg i resultatene her, dette er linjer som absolutt bør gå videre i avlen da de har utrolig mye bra å gi sine avkom, ikke nok med at de helsemessig har vært tipp topp, mentaliteten super, så er de også veldig flotte med veldig korrekt kroppsbygning, og ikke minst, de har en stamtavle ikke alle andre har. Haico skal stilles i september, Tico ved en senere utstilling da han ikke hadde mulighet i september. Begge skal nå ta dna iløpet av kort tid. Haico er røntget, men ikke kommet med på dogweb, så jeg tar kontakt med NKK for å ordne dette, han er sjekket for patella og øyenlyst u.a. Tico mangler alt, men skal få det gjort. Så da er det bare å krysse fingrene for gode resultater.

Felles nytt: Så til litt mer hyggelig. I helga hadde vi kenneltreff, for både rottweiler og kooiker. Startet på Torsdag, da var det innlosjering i telt/campingvogn og bli kjent på kvelden. Fredag startet vi med å legge ut firkantspor som de fikk prøve seg på, alle som en jobbet godt med nesa plantet i gresset. Etter det fikk alle forsøke seg på lite skogsspor, dette var også noe de alle tok greit. Til slutt tråkket vi opp et feltsøk, noen klarte seg fint, mens andre måtte ha litt hjelp, men alle kom i mål.....nja...ikke helt...Minty fant...men dro forbi...hun var fortsatt på pølsejakt og ga da blaffen i hele leka 😋 

Lørdag sto lydighet og utstillingstrening på programmet, vi startet med lydighet, alle fikk oppgaver etter hvor langt de var kommet i treningen, de som hadde en god hverdagslydighet og var fornøyde med det, fikk trix de kunne trene på. Her var det også mye bra å se, og jeg gleder meg til fortsettelsen til de alle. Avsluttet treningen med litt utstillingstrening. 

På kvelden var det konkurranser, grilling og premieutdeling, samt kåring av CHAMP of ARCANORUM 2016. Resultatene ble som følger:

Vinner Feltsøk light: Arcanorums Mico Macho "Sako" Rottweiler, med eier Beate.

Vinner spørsmålsrunde: Arcanorums Nico Valentin, Kooiker, med eier Eva.

Vinner Derbyløp: Arcanorums Nico Valentin m eier Eva

Kåring Treffets Sjarmis: Arcanorums Faerie Faquilah Rottweiler

Kåring treffets Full av F... Arcanorums Mabel Athene Rottweiler

Og til slutt kåring av CHAMP of ARCANORUM 2016 som ble ARCANORUMS NICO VALENTIN 😀 

Gratulerer så mye til Eva og Nico 😀

Søndag var det tid for utstilling, og må jo bare være fornøyd med resultatene, av 6 stk, fikk vi 1 BIR valp, 1 BIM valp og 1 BIR.

Rottweiler:

Arcanorums Mico Macho 2.beste hannvalp

Arcanorums Mabel Athene BIM valp

Arcanorums Giancarlo Ivo nr 1 i åpen klasse

Arcanorums Gicca Alita 0!!! Hun hadde mistet en tann og haltet 😮

Kooiker:

Arcanorums Nico Valentin BIR valp

Arcanorums Iarah Ilyah "Minty" BIR m CK

Iløpet av treffet fikk vi besøk av 3 fra H-kullet, Kooiker, Haico og Tico og Mia. Sprøtt å se hvor mye likt det var med Sannah, både kropp og uttrykk. De var alle tre like herlige som Sannah var, Tico supersosial, kom rett bort for kos, Haico og Mia, litt mer forsiktig, men lettkjøpte, en liten godis så er vi varme i trøya. Gleder meg til å stille disse gutta, de ser veldig bra ut i kroppen, så spent hvordan det går. 

Også veldig moro at Minsta fra M-kullet kom, Rottweiler, hun jeg trodde var dverg. Det er hun ikke. Hun har utviklet seg til å bli råflott, 7mnd gammel, og er jeg heldig får jeg låne henne med meg på utstilling. Ei skikkelig gojente, utrolig herlig vesen.

Jeg hadde en fantastisk helg, og har virkelig storkost meg med valper/hunder og eiere. Det har vært mye latter men også litt frustrasjon, som hører med når man er i innlæring 🙂

Tusen takk til alle som kom på treffet, satte utrolig stor pris på dette 😀 Så for de som gikk glipp av treffet, siste helg i juli neste år, er det pånytt planlagt treff 🙂

Bilde av Sannah i innlegget her.

Flere bilder fra treffet kan ses på våre facebook sider, Arcanorum Kooiker og Arcanorum Rottweiler. Haico og Tico får snart egne sider her om alt går som planlagt. Foreløpig lagt ut bilder under denne bloggposten, på denne og 2 neste sidene :)